IT-Drift

Hem » Servicekoncept » IT-Drift

IT som tjänst

Oavsett om du behöver en strategisk IT-partner eller någon som bara finns där när du behöver hjälp så kan vi vara rätt IT partner för er. Vi erbjuder ett brett sortiment av olika lösningar både i form av färdiga paket och skräddarsydda tjänster. Med rätt IT i ryggen har ditt företag allt stöd det behöver för att nå sina mål.

Arbetsplats som tjänst

I vårt koncept, Arbetsplats som tjänst, levererar vi en fullmatad helhetslösning där du kan känna dig helt trygg med att alla dina grundbehov kring IT hanteras. Tjänsten anpassas helt efter era behov och alltid till ett fast pris.

Säkerhetslösningar

När information och applikationer flyttas ut i molnet blir säkerheten en central del för våra kunders IT-strategi. Tillgångskontroll, efterlevnad och dokumentation är grunden till den trygghet som ditt företag behöver.

Hårdvara som tjänst

I vårt koncept Hårdvara som tjänst tar vi ansvar för er datorer. Tjänsten ger er full service under datorernas hela livscykel och innefattar allt från beställning, installation, övervakning, uppdatering, service och support till avveckling av föråldrad utrustning.


Microsoft 365

Vi hjälper er att få ut mesta möjliga av Microsoft 365! 
Med Microsoft 365 får du tillgång till välkända verktyg som Word, Exchange, Excel, SharePoint och Teams men även mycket mer.

Med verktyg som kompletterar varandra kan vi skapa nya moderna arbetssätt där vi hjälper er välja den licens som passar just ert behov och strategi.

Licenshantering

Har du rätt licenser för era behov? Vi är experter på Microsofts licenserbjudande och kan hjälpa er välja rätt licens och licensmodell. Vi har också avancerade processer för att säkerställa att ni inte har fler licenser än ni faktiskt har behov av.

Modern Workplace

Dagens arbetsplats har förändrats, och fortsätter att göra så. Idag förväntar sig anställda att tryggt och säkert kunna arbeta varifrån som helst och på vilken enhet som helst. Som arbetsgivare behöver vi se till att våra medarbetare trivs och att de har ett arbete som berikar dem.

För att möta upp de anställdas förväntningar och behov rekommenderar vi att implementera Microsoft Modern Workplace. Det är ett bra sätt att erbjuda en mobil arbetsplats med bibehållen säkerhet och produktivitet.


Infrastruktur

Vi jobbar ständigt med att förbättra våra tjänster. En stor del av det vi jobbar med handlar om vår egen infrastruktur. Därför kan du lita på att med Servicekoncept som IT-partner får du inte vilka datacenter och molntjänster som helst.

Vi har placerat vår infrastruktur i ett datacenter som inte bara är klimatneutralt, de är också ett av de säkraste i Sverige. Vi kompromissar inte med något när det kommer till din och vår data. Vi erbjuder komplett hantering av din molninfrastruktur via fjärrhantering.

Klimatneutral Drift

För oss på Midpoint är det viktigt att hela vår verksamhet arbetar mot att bli miljövänligare. Vi ser därför till att använda oss av grön IT i så stor utsträckning som möjligt. Som kund hos oss kan du vara trygg i det faktum att vi tillsammans tar ett steg i rätt riktning.

I datacentret där er och vår data lagras kan vi inte bara erbjuda den hållbara delen, utan även högsta tillgänglighet och trygghet för ert företag avseende den fysiska säkerhetsnivån såväl som den operationella säkerheten.

vCloud Datacenter

VMware vCloud Air är en lösning designad för att kunna erbjuda en komplett hantering av din molninfrastruktur via fjärrhantering. Plattformen är baserad på SDDC, Software Defined Datacenter. Samtliga komponenter i denna modellen är virtuella. Fördelarna bli skalbarhet, stabilitet och hög tillgänglighet.